Waarom kaartjes versturen nog steeds leuk zijn

Waarom kaartjes versturen nog steeds leuk zijn

Het is die goede oude tijd, kaartjes versturen. Wie doet dat tegenwoordig nog? Kaartjes versturen doen vooral mensen die oud zijn en jongeren sturen heel eenvoudig een berichtje via de telefoon en nemen de moeite niet meer om kaartjes te maken. En dat is zonde, want een kaartje heeft vandaag de dag nog steeds veel toegevoegde waarde. Je leest hier een aantal redenen waarom je gewoon af en toe een kaartje moet versturen naar een dierbare.

Een kaartje als leuke verrassing

Niemand die het tegenwoordig meer verwacht, een kaartje in de bus. Verras iemand met een verjaardagskaart en je scoort geheid punten. Nog meer punten scoor je door er een handgeschreven tekst op te zetten en maak je de boodschap nog meer persoonlijker. Niemand anders die de boodschap ziet, omdat het maar voor één persoon bestemd is. Zo is dat met een berichtje op Facebook of Instagram wel een stuk anders en een stuk minder persoonlijk. Doe wat moeite, koop een kaartje en maak er wat leuks van.

Een kaartje is een blijvende en tastbare herinnering

Het ligt uiteraard aan de ontvanger wat hij met het kaartje gaat doen, maar het is en blijft een tastbare en blijvende herinnering. Een kerstkaart maken met foto en versturen zal bijvoorbeeld lang worden bewaard. De kaart kan worden opgehangen of worden neergezet en de ontvanger kan er naar kijken en weten dat hij geliefd is. Hoe mooi is dat? Al is het nu een verjaardagskaart, kerstkaart of andere kaart, het neemt zoveel voordelen met zich mee.

Een kaartje is de beste manier om iets goed te maken

Ben je in een ruzie verzeild geraakt dan is het goed om het face to face uit te praten. Een handgeschreven kaartje kan daarbij extra kracht meegeven. Geef het kaartje niet persoonlijk, maar verstuur het naar het adres van de persoon zodat hij of zij onverwacht het kaartje in de brievenbus zal vinden. Het is onverwachts en daardoor extra leuk. De ruzie zal snel over gaan.

Geef een kaartje zomaar

Tot slot zou een goede reden zijn om een kaartje te versturen geen reden zijn. Gewoon een kaartje versturen omdat je aan diegene denkt en hem of haar even in het zonnetje wilt laten zetten. Dit zijn de momenten van een kaartje versturen die het meest waardevol zijn. Dus niet alleen bij een geboorte, huwelijk of verjaardag, maar gewoon op een willekeurige dag. Maximale punten scoor je hiermee.