Van hot naar her zonder benzine

Van hot naar her zonder benzine

Veel kinderen gaan naar een basisschool in de buurt. Maar zodra ze naar de middelbare school gaan of een hogeschool, moeten ze vaak wat verder weg. Dan is er wel een passend vervoersmiddel nodig om elke dag op tijd op locatie aan te kunnen komen. In deze blog vertel ik je waarom de fiets het beste vervoersmiddel is voor scholieren, ook als die langere afstanden moeten fietsen. Wat zijn de voordelen hiervan, ten overstaande van de nadelen? Lees je mee?

Gezonder en milieuvriendelijker vervoer

Elektrische fietsen zijn een gezonde manier om naar school te gaan en tegelijkertijd het milieu te beschermen. In tegenstelling tot het gebruik van een auto, stimuleren elektrische fietsen lichaamsbeweging en verminderen ze de uitstoot van schadelijke stoffen. Zo blijft je kind in beweging op een prettige en milieuvriendelijke manier. Het is ook prettig om energie kwijt te kunnen op deze manier aan het einde van de dag en het is vaak net zo snel qua vervoer als bijvoorbeeld de bus.

Gemakkelijker en sneller

Maar zoals gezegd, kan je kiezen voor een ander soort fiets. Namelijk: een elektrische damesfiets bijvoorbeeld. Elektrische fietsen zijn sneller dan gewone fietsen en helpen bovendien om tegenwind of heuvels te overwinnen. Dit betekent minder inspanning en meer tijd om bijvoorbeeld huiswerk te maken of te ontspannen. Ook zorgt dit ervoor dat er minder demotivatie is om te fietsen. Er zijn allerlei soorten elektrische fietsen. Denk aan Pegasus elektrische fietsen bijvoorbeeld.

Economischere keuze

Elektrische fietsen zijn in de aanschaf duurder dan gewone fietsen, maar op lange termijn zijn ze goedkoper. Ze vergen weinig onderhoud, geen benzinekosten en er zijn geen parkeerkosten verbonden aan het gebruik ervan. Daarnaast hoeft je kind ook geen duur rijbewijs te behalen voor het besturen van een fiets. Een stukje beste van beide werelden dus. Net zo snel als sommige scooters (met een beetje inspanning) maar zonder de extra kosten of milieuschade. Voor veel mensen is die afweging genoeg.

Dus zijn elektrische fietsen een uitstekende keuze voor scholieren die op zoek zijn naar een gezonder, milieuvriendelijker en economischer vervoersmiddel. Bovendien bieden ze veel flexibiliteit en gemak en dragen ze bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Het is veel goedkoper dan een scooter, zowel initieel als op de lange termijn. Uiteraard is het wel duurder dan een gewone fiets, maar je krijgt er dan ook een hoop gemak voor terug en dat is het zeker waard wanneer je kind of jijzelf als scholier langere afstanden moet fietsen.