De leukste plekken om te bezoeken tijdens een stedentrip Rome

De leukste plekken om te bezoeken tijdens een stedentrip Rome

Rome: de stad van de Romeinen, waar geschiedenis en heden elkaar ontmoeten in idyllische straatjes langs kerken, pleinen, fonteinen en ruïnes. En Rome is ook de stad van heerlijk eten. Je kunt je er tegoed doen aan pasta, pizza, lasagne en natuurlijk aan heerlijk Italiaans ijs. Rome is een stad die blijft verrassen, hoe vaak je er ook komt. Een stedentrip Rome is daarom altijd een goed idee. Lees hier wat je niet mag missen wanneer je afreist naar ‘la Citta Eterna’.

Cultuur opsnuiven tijdens een stedentrip Rome

Voor cultuurliefhebbers in een stedentrip Rome zeker een aanrader. Op elke straathoek kun je wel een mooi standbeeld of een prachtige gevel ontdekken. En de stad barst bovendien van de musea. De Vaticaanse Musea moet je zeker niet overslaan, al zul je er wel voor in de rij moeten. Deze musea zijn ontzettend populair met een goede reden. Dit is je kans om de beroemde Sixtijnse kapel van de schilder Michelangelo in levenden lijve te zien. Een onvergetelijke ervaring voor elke kunstliefhebber.

Sporen van de oude Romeinen in Rome

Rome is eeuwenoud en er zijn in de stad nog ontzettend veel sporen terug te vinden van haar rijke geschiedenis. Van de oude Romeinen is genoeg terug te zien in het straatbeeld. Het meest bekend is natuurlijk het Colosseum, het grote amfitheater waarin vroeger gladiatoren het gevecht aangingen. Een stedentrip Rome is bovendien niet compleet zonder een bezoekje aan het Forum Romanum. Dit is Latijns voor het ‘Romeins marktplein’. Over deze stenen heeft Julius Caesar nog gelopen. Je kunt door het forum wandelen, of dit van bovenaf bekijken.

Terugkeren naar Rome bij de Trevifontein

Een andere bezienswaardigheid tijdens je stedentrip Rome is de Trevifontein. Deze prachtige fontein vol beeldhouwwerken is zowel overdag als tijdens de avondschemer een aanrader. Als je er zeker van wil zijn dat je ooit terug zult keren naar Rome, gooi dan een muntje over je schouder de fontein in. De legende vertelt bovendien dat je hierna heel snel je geliefde zult ontmoeten. Je helpt ook nog eens een goed doel; al het geld dat in de fontein wordt gegooid, wordt door de gemeente aan het goede doel geschonken.

Het lekkerste eten tijdens een stedentrip Rome

Na een dag wandelen door de mooie straten en steegjes van Rome, is er niets lekkerder dan een goed bord pasta of een enorme Italiaanse pizza. Culinaire fans kunnen in Rome dan ook hun hartje ophalen. Eén tip: hoe verder je van de toeristische trekpleisters af bent, hoe beter het eten – en de prijs ervan. Keer de Sint-Pieterskerk dus de rug toe en neem plaats in één van de kleine steegjes.