Wat is de makkelijkste manier om je auto te verkopen?

Wat is de makkelijkste manier om je auto te verkopen?

Je hebt een nieuwe auto gekocht? Je baas vond het tijd worden om je een bedrijfsauto te geven? Je hebt die tweede auto in je gezin niet meer nodig? Allemaal redenen die ervoor zorgen dat je nu een tweedehands auto in de aanbieding hebt. De beslissing om de auto te verkopen is helaas vaak sneller gemaakt dan dat je je auto ook effectief verkocht krijgt. Of niet? Nee, door gebruik te maken van een platform zoals dat van OSW bijvoorbeeld kan dit gelukkig even snel gaan. 

Zelf je auto verkopen

Veel mensen gaan ervan uit dat zelf je auto verkopen nog altijd de beste manier is en dat dit tot de best mogelijke verkoopprijs leidt. Helaas wijst de praktijk anders uit. Het particulier verkopen van een auto neemt in veel gevallen lange tijd in beslag en gaat gepaard met de nodige hindernissen. Kopers die hun afspraken niet nakomen of problemen met de administratie van de verkoop bijvoorbeeld zijn veel gehoorde problemen waar particuliere verkopers mee af te rekenen krijgen. Zelf verkopen klinkt aantrekkelijk, maar je bewijst er jezelf in veel gevallen geen dienst mee.

Een beroep doen op een online platform

Niet zelf je auto verkopen, betekent natuurlijk dat je moet uitkijken naar een andere manier. En dan komen de online mogelijkheden in beeld. Via deze platformen heb je zelf nog de keuze aan wie en tegen welke prijs je verkoopt, maar worden het werk en de zorgen je uit handen genomen. Een breed netwerk aan erkende bedrijven en opkopers krijgt je auto te zien en het is dan aan hen om een bod te doen en aan jou om dit bod wel of niet te aanvaarden.

Van aanmelden tot verkoop

Alles begint met het aanmelden van je auto, iets wat je trouwens helemaal gratis en vrijblijvend online kunt doen. Het platform plaatst je auto met foto's en een woordje uitleg online en jij krijgt binnen de 24 uur een bod toegeschoven. Ga je met dit bod akkoord, dan is de verkoop van je auto een feit. Het enige dat dan nog moet gebeuren, is dat jij je geld ontvangt, dat de koper de auto komt ophalen en dat de auto officieel van jouw naam wordt gehaald. Deze manier van verkopen biedt je de kans om snel van je auto af te raken met een minimum en werk en geregel voor jou.