Slapen als een roosje

Slapen als een roosje

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, niet alleen voor je geestelijke gesteldheid, maar ook voor je lichaam. Het is dan ook erg belangrijk om de juiste houding aan te nemen terwijl je in je bed ligt. Een goed bed en een goed kussen kunnen daarbij helpen. Lees in de onderstaande tekst waar je allemaal op kunt letten als je wilt weten of je nog steeds over het juiste kussen beschikt.

Wat voor slaper ben jij?

Als je last heb van je nek en rug nadat je uit bed bent gestapt, dan is de kans groot dat je niet meer slaapt op het kussen dat voor jou de juiste is. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten mensen en daarom is het ook niet zo gek dat er ook verschillende soorten slapers zijn. Sommigen slapen het liefst op hun buik, anderen gaan richting dromenland op hun rug of zij. Het een is niet per se beter of slechter dan het ander. Dit gaat immers om persoonlijke voorkeur en in je slaap rol je hoogst waarschijnlijk toch nog wel om. Op https://www.mline.be/ kun je een test doen om er achter te komen wat voor slaper jij bent. De hoofdkussen test kijkt dan ook naar vier onderdelen, namelijk; je slaaphouding, het comfort van je huidige matras, de breedte van je schouders en de hoofd afstand. Na de test krijg je professioneel advies voor jouw hoofdkussen.

Verschillende soorten kussens

Er zijn veel verschillende soorten kussens. Het belangrijkste van een goed kussen, zijn de juiste vorm en vooral de juiste hoogte. Op deze manier kun je een fijne en comfortabele slaaphouding aannemen. Grofweg is er voor elk soort slaper een verschillend hoofdkussen. Hoofdkussens kunnen dus in drie categorieën worden verdeeld, namelijk; kussen voor zijslaper, kussen voor een rugslaper en kussen voor een buikslaper.

Als zijslaper komt de druk tijdens het slapen vooral op je schouders te liggen. Daarom is de ondersteuning en ontspanning van de nekspieren van belang. Vaak kun je dit het beste doen met een dik en stevig kussen, waarbij de hoogte is afgestemd op de breedte van je schouders. Mocht je vaker op je rug slapen, dan kun je het beste een lager of zachter type kussen kiezen. Op deze manier komen je nek- en rugwervels namelijk op één lijn te liggen. Tot slot slapen sommige mensen natuurlijk op hun buik. Wanneer je slaapt op je buik, dan staat je nek onder druk. Een kussen voor iemand die op zijn of haar buik slaapt, moet daarom zacht, laag en soepel zijn. Op deze manier komen je nek- en rugwervels recht op elkaar te staan.