Is de bear market voorbij?

Is de bear market voorbij?

Voor wie cryptomunten in zijn bezit heeft, is het al meer dan een jaar met de moed in de schoenen de koersen van de verschillende munten volgen. Al vaak werd aangegeven dat de bodems bereikt werden, waarna de koersen nog maar eens een flinke duik namen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de koers van de coin quant of de koers van holochain over de periode van een jaar, dan zie je enorme dalingen. Munten die tientallen procenten en zelfs meer verloren hebben, zijn helaas geen uitzondering. Sinds enige tijd echter zien we de hoopgevende groene balkjes terug opduiken en stelt zich meteen de vraag of we er kunnen vanuit gaan dat de zogenaamde bear market achter ons ligt.

De cryptokoersen vandaag

De grote dalingen, waarbij bepaalde munten tot wel 15% op een dag verloren, lijken in elk geval verleden tijd te zijn. Vandaag zien we dat naast dagen van lichte dalingen, steeds meer opwaartse bewegingen merkbaar zijn. Je merkt onmiddellijk dat dit de interesse van investeerders van investeerders wekt en dat het aankopen en handelen stilaan terug opgestart wordt. Omdat de cryptowereld door de kleine investeerders nog maar recent ontdekt werd, was het voor velen hun eerste kennismaking met het principe van de bear market. Dat dit voor paniek zorgde, hoeft niet gezegd te worden en veel kleine investeerders hebben dan ook, ondanks alle raadgevingen, hun munten met verliezen verkocht om erger te voorkomen.

Buy the red, sell the green

Als je gaat kijken naar de principes die gehanteerd worden in de cryptowereld is “buy the red, sell the green” er daar eentje van. Hiermee geeft men aan dat het aankopen moet gebeuren op een moment dat de koersen erg laag staan en het verkopen wanneer grote stijgingen gerealiseerd werden. Hoewel dit erg logisch klinkt, is het een valkuil waar velen nog steeds in trappen. Als koersen het goed doen, gaan mensen over tot aankoop, terwijl dan eigenlijk het beste moment al achter hen ligt.

Een goede manier om winstgevend te investeren is het kapitaal dat je beschikbaar hebt te verdelen over verschillende instapmomenten. Zo ga je bijvoorbeeld een deel investeren als de koers beneden een vooropgesteld bedrag gaat, nog een deel wanneer een volgende daling bereikt is, etc. Op die manier ben je er zeker van dat je inleg verspreid is en dat je in elk geval op een van de laagste punten ook een inleg hebt gedaan. Zodra de koersen erg beginnen te stijgen, kun je het omgekeerde doen. Deze manier van handelen heeft al veel investeerders aan grote winsten en beperkte verliezen geholpen.