Op reis in een busje

Op reis in een busje

U hebt het vaker gezien in films en soms ook op het nieuws, of misschien bij vrienden; een busje ombouwen tot huisje en dan lekker rondreizen. Dat lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet! U kan vandaag nog een camionette kopen en deze veranderen in een roadtrip-mobiel. Maar, waar begint u dan precies met die verbouwing? Hoe werkt dat allemaal?

De eerste gedachtes

Het eerste wat u natuurlijk nodig hebt is een busje. Denk hierbij goed na hoeveel u uit wilt geven. Wilt u tweedehands kopen om geld te besparen voor de inrichting en de reis, of wilt u toch een nieuw busje zodat er minder kans is dat er dingen mis gaan? Denk, eventueel met uw reisgenoten, goed na over het budget en wat voor busje u wilt. Een goede tweede stap is nadenken over waar u naartoe wilt. Wilt u rondreizen door Europa, naar koude landen of juist naar de zon? Wordt er ook geslapen in het busje, gekookt, gegeten? Wat is er allemaal nodig?

Het plan

Een van de grootste en belangrijkste dingen bij het ombouwen van een busje naar een mini huis is dingen kunnen uitklappen en inklappen. Een bed dat een bank kan worden, een luifel die schaduw geeft zodat u overdag buiten kan zitten, een aanrecht dat ook een muurdecoratie is. U heeft een enorm kleine ruimte bij het wonen in een busje, en elke centimeter dus zo veel mogelijk benutten is een goed idee. Denk dus nogmaals goed na over alles wat u nodig gaat hebben in uw busje, en bedenk een zo functioneel mogelijk ontwerp waarbij niets krapper is dan het hoeft te zijn. En denk ook vooral na over de sfeer die u wilt in het busje. Wil u dat echte 90’s grunge gevoel, of juist de sfeer van een magisch bos, met kerstlichtjes en muurschilderingen? Wat u ook wilt, het is uw busje. Denk er dus goed over na en laat u ook niet afschrikken door de hoeveelheid keuzes. Bovenal is dit iets leuks, iets wat u uzelf cadeau doet. Probeer het dus ook vooral zo te zien.

Of u nu dus naar koude of warme landen gaat, met een tweedehands of een nieuw busje, ik wens u in ieder geval ontzettend veel succes, en vooral ook plezier. Maak een goed ontwerp voor uw inrichting, zet genoeg geld opzij en maak enorm veel leuke plannen. En wees ook niet bang als uw plannen anders lopen, dat is het mooie aan reizen. Veel reisplezier!